Praktische info

Kindvriendelijke B&B Hoeve De Schapenkop is een wollig plaatsje om met je gezin (of verschillende gezinnen samen – vrienden/familie) een paar nachten door te brengen in een kindvriendelijke omgeving. Ideaal om de vergeten ‘Vlaamse Ardennen‘ en de rijke geschiedenis van de hippe Stad Ronse te komen beleven.

Kijk zeker ook op de facebookpagina van Toerisme Ronse om te bekijken wat er te doen is op het moment van jouw verblijf.

Kleine neerhofdiertjes vind je gewoon op de hoeve zelf en Pairi Daiza ligt op 30 minuutjes rijden.

Toekomen is steeds vanaf 17u. Indien je later dan 21u denkt aan te komen, graag vooraf een seintje.
Wij leggen kort even uit waar je bent terecht gekomen – daar is de speelhoek, zithoek, luiertafel, klein toiletje, de tuin, … – en tonen dan je kamer.

Bij aankomst vragen wij ook steeds om een aanwezigheidsfiche in te vullen per persoon ouder dan 12j. De kleinere kinderen komen mee op de fiche van de ouders. Even een korte ‘opdracht’ maar wij zijn verplicht dit te laten invullen.

Avondeten met 4 in bed

Avondeten – voor wie heeft gereserveerd – start om 19u met een aperitiefje. We serveren gezonde familiale maaltijden met aangepaste porties voor de kindjes naargelang leeftijd. Meestal eindigen we rond 20u30 met koffie of thee voor wie wenst.

De Vlaamse Ardennen kan je ook ontdekken met de smaakpapillen! Aan onze bar vind je verschillende streekbiertjes om te keuren. Indien wij niet aanwezig zijn in de gemeenschappelijke ruimte staat er een belletje om ons te roepen. We wonen hier ook & zijn dus steeds ter plekke aanwezig. We kondigen het sluiten van de bar een half uur op voorhand aan.

‘s Ochtends staat er vanaf 8u een heerlijk ontbijtbuffet klaar! Heb je een intolerantie of allergie (gluten, lactose, …)? Geef het ons zeker op voorhand door zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Elke ochtend om 10u, na het ontbijt, mag je Bert helpen om onze diertjes eten te geven.

Bij dag van vertrek vragen wij ten laatste om 11u uit te checken en te vertrekken. Op de andere dagen is Hoeve de Schapenkop de hele tijd voor jullie beschikbaar, al kunnen wij jullie enorm veel dingen aanraden om te gaan doen in de omgeving die echt de moeite zijn!

logeren bij de boer
vakantie met familie
 • Wij zijn geen vakantiewoning!
  Eigen eten of drank meebrengen kan dus niet.
  Er is geen keuken beschikbaar voor het opwarmen of maken van maaltijden. Voor de kindvriendelijkheid staat er wel (voor de baby’s) een babycook & microgolfoven vrij ter beschikking.
 • Willen jullie vroeger dan 19u eten? Er zijn heel leuke (kindvriendelijke) plekjes te Ronse waar je hiervoor terecht kan.
  Er zijn in Ronse heel toffe vakantiewoningen indien dat concept jullie meer aanspreekt.
 • We zijn geen kinderboerderij met brasserie/bar waar je zonder overnachting de hele dag/namiddag kan komen vertoeven. Kijk zeker op de website van visit Ronse om deze adresjes te vinden.
 • We zijn geen plek om een ‘groot’ trouwfeest of receptie te laten doorgaan. Wel kunnen jullie bij ons er een ‘klein’ intiem trouwweekendje van maken met plaats voor maximum 7 gezinskamers. (30 personen + 12 kinderbedjes)
 • Ons concept is eigenlijk om je als gezin samen te laten genieten van een vakantie of weekendje weg, er eventjes tussenuit zijn. Geen gedoe met bedden opmaken, ontbijt of avondeten voorzien … hier zorgen wij gewoon voor! Je kan hierdoor meer tijd maken om samen te zijn met de kindjes, samen te wandelen, samen te voetballen, samen dutje te doen, … Want ook met heel kleine kindjes wil je al eens kunnen genieten van eventjes weg zijn van huis … en dan kan je terecht in B&B Hoeve de Schapenkop!

We hopen dat jullie nu een beetje meer weten over B&B Hoeve de Schapenkop.
Wij kijken er alvast naar uit jullie te mogen ontvangen voor een kort of lang verblijf tijdens de weekends en schoolvakanties.